.

****כל הזכויות שמורות לנעמה גפן נטורופתית, אין להעתיק לשכפל, להפיץ, לפרסם או להשתמש בכל דרך אחרת בתכנים המופיעים באתר אלא אם כן נעמה גפן נטורופתית נתנה את הסכמתה לכך, בכתב ומראש.
נעמה גפן נטורופתית מסכימה לגלישתך בדפי האתר במחשב שלך ו/או להדפסת העתקים של תמציות מתוך דפים אלו לשימושך האישי בלבד, לא למטרות מסחריות.


המידע באתר והשתתפות בסדנאות ושימוש במוצרים הדיגיטליים נועדו למטרת הנגשת אינפורמציה בלבד ואינו מהווה ו/או אינו מתיימר להוות תחליף להמלצה רפואית, חוות דעת רפואית, מחקר ממצה בתחום או התייעצות עם מומחה רפואי. השימוש באתר הינו על אחריות המשתמשים בלבד ואין בו בכדי להחליף את אחריות המשתמשים לקבלת ייעוץ פרטני על ידי גורם רפואי מוסמך בכל מקרה ומקרה לגופו.

תישארו איתי בקשר

באתר | בדף | בקבוצה | באינסטגרם

♥ נעים להכיר ♥

היי ואם עוד לא הכרנו אז- נעים להכיר :) שמי נעמה גפן, אני נטורופתית, שיננית, נשואה לעמית ואמא לשני ילדים מתוקים. סיפור האהבה שלי עם עולם הבריאות התחיל לפני כ-15 שנים בתחום רפואת השיניים ומהר מאוד הבנתי ששיניים זה נחמד אבל מה עם שאר הגוף ? :)

כיום אני מנחה בתכנית האונליין שלי- "אתגר ה-14 יום", מאות אנשים לשינוי בחיים וירידה בריאה במשקל עם שיטה מנצחת שפשוט עובדת!

את התכנית עברו מעל 3000 משתתפים וגילו כמה זה פשוט לחיות בריא, ההרשמה לסדנה הבאה בעיצומה, הסדנאות מאוד מבוקשות ועל מנת להבטיח את מקומכם- יש להירשם מראש, פרטים נוספים פה.

♥תישארו איתי בקשר ♥

כחלק מאהבתי לעולם הבריאות פתחתי את קבוצת הפייסבוק החינמית והנפלאה שלנו- גרין שיק- חיים נקיים

מוזמנים לפגוש אותי גם באינסטגרם ולקבל הצצה אל מאחורי הקלעים

וכמובן להציץ בבלוג הכיפי שלי- כל מה שבריא

 מדריך הסלטים שלי

הגיע הזמן להתאהב בסלט!

סלט זה כל כך הרבה יותר מעגבנייה ומלפפון ומי שמכיר אותי יודע- אני מכורה!

וכשאני מאוהבת במשהו - אני חייבת להפיץ את הבשורה.

סלט נכון יכול לא רק לשדרג כל ארוחה אלא... הוא ה-ארוחה!

אני ממליצה לכם לשלב סלט כל יום בתפריט שלכם ותמיד לגוון!

מתארחים? מארחים? פנקו בסלטים :)

שמתי לב שתמיד שאנשים מכינים סלטים לאירוח, הם נוטים להפוך אותם ממנה בריאה- לאסון בריאותי כי... "זה לאורחים" ואז מוסיפים מלא סילאן, סוכר, סויה, רטבים מזיקים והמון המון שמן, אז... אל!

אנשים תמיד ישמחו שיש אופציה בריאה באמת, אז פנקו אותם ואת עצמכם במזון איכותי :)

בשביל להכין סלטים מגוונים ומהר- תמיד יש לי במקרר ערכות בסיס מוכנות ומבושלות, ככה אני מרכיבה במהירות סלטים מושלמים. 

במדריך כתבתי כמה אופציות מתוך אינסוף שילובים אפשריים! אל תפחדו להתנסות ולהתאהב :)

סלט בהרכבה

בוחרים כמה שיותר ירקות חיים ומעשירים עם התוספות מהערכות לקבלת ארוחה מלאה, מזינה ומשביעה, ממליצה להכין מראש את הקופסאות עם התוספות ל-4 ימים ובאותו היום רק להוסיף את הירקות הטריים

אופציות לגיוון סלטים:

ירקות חיים: עגבנייה, מלפפון, עלי בייבי, עלי רוקט, עלי תרד, פטרוזליה, כוסברה, שמיר, בזילקום, גזר, פלפלים, חסה, נבטים, בצל ירוק, בצל, בצל סגול, קוביות סלק.

תוספות: אנטיפסטי, שעועית ירוקה, פטריות מוקפצות, פלפלים קלויים, קוביות חציל, כרובית בתנור, ברוקולי בתנור, עגבניות מיובשות, קוביות טופו מוקפצות, גרגרי חומוס מבושלים, עדשים, שעועית מונבטת, פסטה מאורז מלא, פסטה מאורז שחור, קינואה, אורז מלא, כוסמת.

תיבול וגיוון: טחינה, שומשום, לימון, שמן זית, גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה, סובין שיבולת שועל.

**** לדוגמה- אני מאוד אוהבת לשלב בסלטים שלי המון ירוק- לירקות הטריים תמיד קל להוסיף- שעועית ירוקה מוקפצת עם תרד ומעט טופו, מוסיפים את זה לירקות טריים ויש לנו סלט שהוא ממש ארוחה!

סלטים מיוחדים

מהסלטים הבאים מומלץ להכין כמות גדולה מאוד שתספיק ל-3 ימים ולשמור בכלי אטום או קופסת וואקום במקרר, הסלטים האלה משדרגים כל ארוחה, הכמויות במתכון הן לא למנה כמובן אלא כמות גדולה המספיקה לשימוש משפחתי או לכמה ימים. 

 

סלט חומוס

אני תמיד ממליצה שיהיה חומוס לאחר השרייה ובישול מוכן במנות מוכנות לשימוש במפיא, כך בעת הצורך- נשדרג כל סלט בקלות ובמהירות!

2 כוסות גרגרי חומוס לאחר בישול והשרייה, רבע בצל סגול חתוך לרצועות, חופן כוסברה, 15 עגבניות שרי חתוכות לרבעים, חצי לימון סחוט, כף שמן זית, חצי כפית מלח.

סלט קינואה איטלקי

חצי כוס (לפני בישול) קינואה.

2 גמבות ו- 2 פלפלים צהובים קצוצים ומוקפצים עם מעט שמן זית במחבת

10 עגבניות מיובשות קצוצות.

15 עגבניות שרי חתוכות לרבעים.

רוטב- מיץ מלימון שלם, כף שמן זית, כפית אורגנו, כפית מלח.

טיפ בריא לייעול זמנים- מומלץ שתמיד יהיה במקרר סיר קינואה מבושלת, ניתן גם להקפיא אותה בכמויות מוכנות לשימוש.

סלט ירוק

קוצצים ירוקים שאוהבים- חבילת פטרוזליה, חבילת כוסברה, חצי חבילת שמיר, לקצוץ שתי שיני שום לחתיכות קטנטנות, מוסיפים חצי כוס קינואה אדומה מבושלת/ רגילה/ אורז מלא עגול, כוס עדשים שחורות, כף שמן זית, 2 כפות גרעיני דלעת ושומשום, לימון שלם וכפית מלח.

סלט כרוב

לגרר 4 גזרים.

להוסיף כוס עדשים חומות וכוס עדשים שחורות

טיפ בריא לייעול זמנים- מומלץ להכין כמות מדודה מראש ולשמור לאחר השרייה ובישול בהקפאה לסלט הבא.

קוביות בטטה לאחר שנאפו בתנור.

מעט עגבניות מיובשות.​

לערבב בכוס- מיץ מלימון שלם, כף שמן זית, כפית חומץ בלסמי, חצי כפית מלח.

לערבב הכל ביחד ולשמור בכלי אטום.

סלט שורשים אסייתי

מה צריך:

לסלט-

3 גזרים

סלק

2 קולורבי

רבע כרוב לבן

סלרי אחד- גבעול + עלים

צרור כוסברה (אפשר גם פטרוזיליה אבל בעיני כוסברה יותר מתאים פה)

לרוטב-

מיץ מלימון שלם

2 כפות שמן זית

2 כפות רוטב סויה

כפית סילאן- ** באתגר אנחנו נמנעים מסוכר אבל כמות כזו היא ממש מינימלית לכמות כזו גדולה ולכן אני מאפשרת, אך ניתן גם לוותר על זה.

שום כתוש

קורט מלח

איך מכינים:

אם יש לכם מעבד מזון- החיים יפים! וההכנה כל כך מהירה, דקה וזה מוכן! שמים את כל הרכיבים לסלט חוץ מהכוסברה על דיסקית הגירור (זו עם החורים הגדולים יותר) ואת הכוסברה קוצצים ידנית אם אין מעבד מזון אז ניתן לחתוך ידנית לגפרורים או לגרר בפומפיה את הירקות הקשים ולקצוץ את הכרוב והסלרי.

לרוטב- נערבב בכוס את כל הרכיבים ונשפוך על הסלט המוכן, נערבב היטב הכל ו.. מוכן!

מתקבלת כמות גדולה לסלט, מושלם לאירוח וארוחות משפחתיות או לאחסן בכלי אטום ויש לנו תוספת כיפית לכל ארוחה לכמה ימים

סלט קינואה סלק מושלם

כוס וחצי קינואה מבושלת
כוס חומוס מבושל
4 גזרים מגוררים
2 סלקים מגוררים
6 צנוניות מגוררות
סלרי קצוץ - גבעול פלוס עלים
6 עגבניות מיובשות קצוצות
חופן חמוציות
מיץ מחצי לימון וחצי כפית מלח.
לערבב הכל ו... אמאלה !!! כמה טעים!!

סלט עדשים

לגרר 4 גזרים.

להוסיף כוס עדשים חומות וכוס עדשים שחורות

טיפ בריא לייעול זמנים- מומלץ להכין כמות מדודה מראש ולשמור לאחר השרייה ובישול בהקפאה לסלט הבא.

קוביות בטטה לאחר שנאפו בתנור.

מעט עגבניות מיובשות.​

לערבב בכוס- מיץ מלימון שלם, כף שמן זית, כפית חומץ בלסמי, חצי כפית מלח.

לערבב הכל ביחד ולשמור בכלי אטום.

המדריך לירקות בתנור

 

המדריך לירקות בתנור

חוקים בסיסיים חשובים לגבי ירקות בתנור-

אל תעמיסו!

אם תעשו מגש מאוד גדוש- הירקות שמתחת לא יצאו מספיק טוב ואלה שמעל ישרפו ובאו]ם כללי הכל יקבל מרקם לא מוצלח, הקפידו לא לשים שכבה על שכבה ולא לערום ערמת ירקות.

שמן-

ירקות בתנור הם אפויים ולכן יכולים לצאת יבשים, אבל.. הם גם יכולים לצאת עסיסיים ואחד הדברים שמשפיעים על זה זה כמות השמן, מצד אחד אנחנו רוצים שיהיה טעים, מצד שני... זה ירקות, כל המטרה שתהיה לנו תוספת בריאה שאפשר לאכול בכיף- אז אנחנו לא רוצים להעמיס על זה הרבה שמן...

כמה לשים? למגש מאוד גדול ומלא יספיקו לחלוטין 2 כפות שמן זית, שימו לב שמאוד חשוב לערבב היטב ולהספיג את הכל כמו שצריך.

כמה זמן?

זה מאוד מאוד תלוי בתנור שלכם, בגודל החיתוך ובירקות שבחרתם לשים, אבל בגדול- בין 30- 40 דקות על כ-200 מעלות.​​SML

תבלינים-

בעקרון אפשר לשים רק שמן זית וקצת מלח וזה כבר מצוין, אבל לאחרונה, חברה בשלנית גילתה את לי את הסוד שלה לתיבול המושלם וזה גאוני- מוכנים? קבלו- גרידת לימון! כן, כן, לא רק בעוגות :)

אחרי שחותכים את הירקות מערבבים בכלי קטן- 2 כפות שמן זית, מעט מלח, שום כתוש וכפית גרידת לימון, שופכים הכל על הירקות, מערבבים, מספיגים היטב ולתנור! לא תאמינו איזה שדרוג!

תבלינים נוספים שאני אוהבת לשלב לפעמים- ג'ינג'ר, קארי, כורכום, כמון, פפריקה- מגוונת לפי סוג הירקות.

איזה ירקות כדאי לשים?

מעבר לירקות הבסיסיים- בצל, קישוא, בטטה, פלפלים, כרובית, ברוקולי, יש ירקות שממש משדרגים ולא הרבה חושבים לשים אותם בפנים-​​SML

קבלו את הצ'יפס החדש! קולורבי- זה מרגיש ונראה ממש כמו תפוח אדמה אבל זה בכלל קולורובי! לעומת תפוח אדמה, בקולורובי יש הרבה פחות קלוריות ופחמימות ובעיני- הוא לא פחות טעים! פשוט מקלפים וחותכים לרצועות ממש כמו צ'יפס ושמים בתנור יחד עם שאר הירקות או מגש רק משלו :)

שומר- ממש כמו בצל- לשומר טרי ושומר אפוי יש טעם אחר לחלוטין! והוא מתעדן מאוד לאחר האפייה ומשתלב מעולה.

שום- ממש לשים כמה שיניים שלמות, יחד עם האפייה, השמן והתבלינים- השיניים השלמות מתרככות ממש כמו חמאה ויוצאות פשוט מעדן!

כרוב- לא הרבה חושבים שכרוב יוצא טוב בתנור, אבל הוא יוצא מעולה! אני אוהבת לשים יחד עם השמן והשום גם מעט אבקת ג'יניג'ר שמקפיצה את הטעם.

סלק- משתלב מעולה בירקות בתנור, אפשר להכין תבנית של צ'פס בטטה וסלק וזה יוצא צבעוני ומהמם!

 

רוצות לעלות לשלב הבא? לרדת במשקל בדרך בריאה, מזינה, טעימה ומהנה? ללמוד אורח חיים בריא ומהיר ביחד איתי, עם ליווי מלא, מענה ותמיכה?

הצטרפו לתכנית האונליין שלי לניקוי רעלים- אתגר ה-14 יום! ההרשמה לאתגר הבא בעיצומה!

אתגר ה-14 יום- עושות ריסט לחיים

אתגר ה-14 יום הינו אתגר ניקוי רעלים המתרחש כולו אונליין בקבוצת פייסבוק סגורה ושווה!

בואו לעשות שינוי משמעותי בחיים, להיות חלק מקבוצה פעילה, לקבל ליווי וייעוץ צמוד, תפריט מסודר ושפע מתכונים שיאפשרו לכן לרדת במשקל בדרך בריאה ולשפר את מצבכן הבריאותי! 

האתגר הוא ללא מוצרים מהחי, ללא סוכר, ללא גלוטן וללא מזון מעובד.

האתגר כולל שבוע הכנה משותפת, סה"כ ליווי מלא למשך 3 שבועות, שפע של מתכונים מדהימים וטעימים, תפריטים מתחלפים ומלא מלא תמיכה!

מעל 3000 איש כבר עשו שינוי מדהים בחיים, למדו לחיות בריא וגילו שאפשר להרגיש נהדר ולרדת במשקל! והכל במחיר משתלם במיוחד!! 

יש לכן שאלות נוספות? הציצו פה! 

תישארו איתי בקשר

נבנה באמצעות מערכת דפי הנחיתה של רב מסר

.