.

מדריך אכילה בחוץ

לנהל אורח חיים בריא מול כל הפיתויים

איך שומרים על הבריאות גם במסעדות, אירועים, טיולים ונופשים-

לנהל שגרת בריאות בחיי היום יום זה לא תמיד דבר פשוט, אך כשיש לנו שגרה, סדר יום מובנה וידוע, זה הופך את העניין לקל יותר, כאשר אנחנו יוצאים מהאיזון הזה, מסדר היום המוגדר והידוע מראש שלנו- צפוי לנו אתגר גדול יותר וחשוב שנדע להיערך אליו.

חשוב לזכור- יציאה מהשגרה- היא חלק מהשגה 😊 ולכן עלינו לתכנן גם אותה ולדעת איך להתנהל בסיטואציות האלה.

הכנתי עבורכן מדריך עם כמה עצות לגבי התנהלות מחוץ לבית בכל הקשור לתזונה:

רגע לפני ה-"צד הטכני", חשוב מאוד הפן המנטלי, קביעת מסגרת וגבולות היא דבר נהדר, זה מאפשר לכן כן לשלב ולהנות מדברים שאתן בוחרות, אך עדיין להיות במקום מודע של שליטה ובחירה מושכלת, בצורה זו אתן יכולות להנות מכל העולמות.

זכרו- כ בחירה היא לגיטימית כל עוד היא נעשת ממקום מודע של החלטה ובחירה ולא ממקום של נפילה וחרטה ובכל מקרה- אם לרגע אחד אתן מרגישות ב"עונש" מרגישות אי נוחות או תחושת מסכנות, אתן עושות משהו לא נכון.

חופשה בחו"ל:

חופשות בחו"ל הם מקרה מיוחד יותר, ראשית- לרוב מדובר במאורע נדיר יותר מאשר ארוחת שישי ובנוסף עבור אנשים רבים- הצד הקולינרי הוא חלק משמעותי בטיול.

אז מה עושים?

הדבר הבסיסי ביותר הוא להחליט מראש, עוד טרם הטיול, על קווים כלליים להתנהלות בנוגע לתזונה, בצורה זו נמנע מעצמנו תחושת כשלון וכעס עצמי, כיוון שנגדיר את החריגות ונאפשר אותם באופן מודע ומושכל.

אם אכן העניין הקולינרי הוא הנאה עבורכן ומהווה חלק חשוב בטיול- אל תוותרו עליו! פשוט תמסגרו אותו.

המלצות להגדרת חריגות בזמן חופשה בחו"ל-

ארוחת חריגה אחת ליום-אפשרו לעצמכם ארוחה אחת ליום שהיא "ארוחת שחיתות" בה אתן יכולות לבחור בדברים שממש מתחשק לכן, הקפידו להנות מהארוחה ולאכול ממנה עד שובע, אין צורך להגזים בכמויות, הגזמה זו לא בהכרח שווה יותר הנאה, לרוב ההפך הוא הנכון, לכן- התנסו וטעמו אבל שמרו על מסגרת כמויות סבירה.

משהו מתוק אחד- מעבר לארוחת חריגה ניתן להחליט שכל יום אוכלים משהו אחד קטן מתוק.

כאשר אנחנו מתוכננות ויודעות שמצפה לנו ארוחה כזו, נוכל להתאים את שאר ארוחות היום ולאכול קל יותר בלי להרגיש תחושת וויתור, לכן התכנון פה הוא חשוב מאוד, הגדירו מראש אזה ארוחה בכל יום תהיה ארוחה כזו.

בשאר ארוחות היום הקפידו לאכול בצורה הבריאה והמאוזנת ביותר שניתן ולדבוק בארוחות מבוססות ירקות ככל הניתן, בקרו בשווקים מקומיים והצטיידו בפירות וירקות, רכשו בסופר אופציות בריאות לארוחות קלות כמו לחם מלא/ יוגורט סויה/ עיזים והשתדלו להיות כמה שיותר בתנועה במהלך היום.

בסיום החופשה רצוי לעשות בהתאמה כמה ימים של תזונה מוקפדת כמו אתגר ה-14 יום- למשל-אם הייתן בחופשה של שבוע- עשו שבוע של תזונה מוקפדת כמו בתכנית האתגר.

חופשות בארץ:

בתי מלון:

בבתי המלון בארץ יש שפע והיצע עצום, לכן, אין כל בעיה למצוא אופציות בריאות.

במידה ואוכלים בחדר אוכל, לרוב יש בר סלטים עשיר, השתדלו למלא צלחת אחת גדולה בירקות וקחו צלחת אחת קטנה נוספת לשאר הדברים.

במידה ותחליטו לעשות "סיבוב נוסף" מלאו שוב את צלחת הירקות גם, אכלו קודם ממנה ואז מהצלחת הקטנה.

החליטו על קינוח אחד, אם תרצו לטעום כמה דברים- קחו חתיכה קטנה מכל אחד כך שיחד יהיו שווים בגודלם בערך למנה אחת.

קמפינג בשטח-

טיולים אשר כוללים לינה בשטח לרוב לא מאוד מפתים מבחינה קולינרית אבל מאתגרים יותר בהיבט של אופציות ומבחר בריא ולכן הרבה פעמים נוטים לאכול אוכל זמין ומהיר שלא בהכרח מהנה יותר מדי, עם זאת- תמיד יש אופציות, אפשר לעשות פויקה, שקשוקה על גזייה, ירקות מוקפצים, סלטים, פירות קרים, כריכים.

הכינו הרבה נשנושי ירקות ופירות בשביל להימנע מלנשנש חטיפים מיותרים.

אירועים:

ארוחות שישי וחגיגות משפחתיות וחברתיות:

מעבר לאירועים מיוחדים, טיולים ומאורעים נדירים יותר, בכל שבוע אנחנו מתמודדים לפחות פעם אחת עם יציאה מהשגרה- ארוחות שישי, תוסיפו לזה ארוחות חג (ויש לנו לא מעט חגים 😊) ימי הולדת, מפגשים חברתיים וכך אנחנו מוצאים את עצמנו לפחות פעמיים בשבוע בסיטואציה המצריכה מאיתנו התמודדות ויציאה מהשגרה.

כמו בכל היבט, כאשר אנחנו מתוכננות- קל לנו יותר להתנהל, לרוב אנחנו יודעות מראש על הארוחות האלה ולכן אנחנו יכולות להחליט מראש שזה יהיה יום החריגה שלנו (יום הצ'יט).

כאשר אנחנו מתארחים אני תמיד ממליצה אפילו אם לא ביקשו, להביא אתכן לפחות מנה אחת (לכולם כמובן) לארוחה, מנה בריאה וטעימה וככה גם תדאגו לעצמכן לגיבוי, גם תצאו נחמדות (שזה תמיד טוב) וגם- תגלו שבסופו של דבר, כולם רוצים אופציה בריאה וישמחו במנה שהבאתן.

זה יכול להיות סלט מיוחד, מגש גדול של ירקות מגוונים בתנור, ירקות מוקפצים וכו'...

לא חייבים לטעום הכל- בסיטואציות בהם אנחנו נתקלות בשפע, יכולות הבחירה שלנו לעיתים נעלמת ויש לנו נטייה לאכול דברים פשוט כי הם שם, גם אם הם לא משהו שמאוד מעניין אותנו, אז רגע לפני מילוי הצלחת- עצרו, הסתכלו היטב על האופציות הקיימות ובחרו רק מה שבא לכן באמת לטעום ואין צורך בכמות גדולה מכל דבר.

בכל מקרה, כמו תמיד- מלאו חצי מהצלחת בירקות, התחילו איתם ואח"כ עברו לשאר הדברים.

בסיום הארוחה- עזרו לפנות! ככה גם לא תמשיכו לשבת מול כל ערמות האוכל, גם תהיו בתנועה ושוב תצאו נחמדות 😊

ארוחות במסעדות:

גם פה- תכנון וההיערכות מראש זה שם המשחק, מומלץ להסתכל בתפריט המסעדה באינטרנט עוד לפני היציאה מהבית, ככה תוכלו לבחור מראש את המנות ולעשות בחירה מודעות.

זכרו-

הדבר המשמעותי באורח חיים בריא זה חיי היום יום, מי שעושה בחירות בריאות בשגרה שלה יכולה בהחלט להנות מחריגות מדי פעם וזה בסדר גמור וחלק מאורח חיים מאוזן ומחובר למציאות.

מותר לכן הכל, מותר לחרוג לפעמים, מותר לאכול משהו סתם כי הוא טעים או סתם כי בא לכן, הכל מותר- כל עוד בחרתן בזה ממקום מודע, נתתן לזה מקום מתוכנן ובסיום האירוע אתן יודעות לחזור לאורח החיים הבריא שלכן בכיף ובשמחה.

הכי חשוב- לדעת להנות מהכל! גם (ובעיקר!) משגרת היום יום הבריאה שלכן וגם ביציאות הקטנות מהמסגרת.

בתאבון 😊

 

 

 

 

נבנה באמצעות מערכת דפי הנחיתה של רב מסר

.